Hva er likepersonsarbeid?

Likepersonsarbeidet er en viktig del av foreningens arbeid for personer med føflekkreft og deres pårørende. Likepersonsarbeid er en organisert samhandling som skjer mellom mennesker i samme båt, og hvor selve samhandlingen har som mål at erfaringer skal utveksles på en måte som partene kan nyttiggjøre seg i sin hverdag.

Prinsippet med likepersonsarbeidet er at personer som selv har vært syke eller er pårørende, kan dele sine erfaringer med andre og samtidig være en person som forstår og støtter utenfor det medisinske behandlingsapparatet.Likepersonarbeidet er frivillig og ulønnet, og kan foregå mellom enkeltperson og i grupper. 

Egen erfaring

Det bærende prinsippet i likepersonsarbeidet er at det bygger på en aktiv og målrettet bruk av egenbasert erfaring. Ofte vil hjelpen gå gjennom møter eller over telefon. Likepersonsarbeid kan også skje i grupper. Likepersonsarbeid skal ikke være erstatning for offentlig/privat omsorg men er likevel omsorg.

  • En likeperson skal være et medmenneske.
  • En likeperson skal kunne lytte og forstå.
  • En likeperson skal vise omsorg.
  • En likeperson skal være med på veien.
  • En likeperson skal gi håp.
  • En likeperson skal være vennlig.
  • En likeperson skal ha kjennskap til egen organisasjon og andre instanser som kan være til hjelp (Kreftkoordinator, Kreftlinjen, Kreftforeningen osv.).

Hva skjer?

27. september 19:30

Klepp, Rogaland

28. september 10:00

Radiumhospitalet, Oslo

28. september 19:30

Klepp, Rogaland

10.00-19.30 29. september 2017

Trondheim sentralstasjon

16.30-19.30 2. oktober 2017

Frisklivssentralen Strandgt. 7. Bergen

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishPersonvern

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her. Ikke vis denne meldingen igjen.